Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

11o τουρνουα σκακι ψυχικου 2020

 

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο Σύλλογος «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» προκηρύσσει το «11ο Open Α.Σ. Νέου Ψυχικού» που θα διεξαχθεί από 11 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2020  με ελβετικό σύστημα 5 γύρων με Εθνική και Διεθνή Αξιολόγηση.

 

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

Κυριακή              11           Οκτωβρίου      1ος γύρος              ώρα 11:00

Κυριακή              18           Οκτωβρίου      2ος γύρος              ώρα 11:00

Κυριακή              25           Οκτωβρίου      3ος γύρος              ώρα 11:00

Κυριακή               1            Νοεμβρίου      4ος γύρος              ώρα 11:00

Κυριακή               8            Νοεμβρίου       5ος γύρος             ώρα 11:00

 
 
Η “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού” ξεκινά τη λειτουργία της για τη σχολική χρονιά 2020 – 2021 από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.
 
Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και θα τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (αριθμός μαθητών και αποστάσεις, θερμομέτρηση, υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους, συχνή απολύμανση εγκαταστάσεων, τακτική καθαριότητα κλπ). 
 
Ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο των μαθητών θα υπάρχει διάκριση σε τμήματα νηπίων, εισαγωγής στο σκάκι (για παιδιά ως 8 ετών), αρχαρίων, προχωρημένων, αγωνιστικά τμήματα και τμήματα πρωταθλητισμού. Επίσης θα λειτουργήσουν τμήματα ενηλίκων, αρχαρίων και προχωρημένων.
 
Εναλλακτικά, θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους επιθυμούν να παρακολουθούν αποκλειστικά διαδικτυακά τμήματα σε άλλες ώρες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom και η πρακτική εξάσκηση θα γίνεται με την γνωστή διαδικτυακή σκακιστική πλατφόρμα Lichess.
 
Υπάρχει η δυνατότητα για όσους επιθυμούν να παρακολουθούν και δεύτερη προπόνηση (με φυσική παρουσία ή online) με μικρή επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
 
Σε περίπτωση που λόγω της πανδημίας αποφασιστεί από την Κυβέρνηση το κλείσιμο των Συλλόγων, όπως έγινε και πέρυσι, τα μαθήματα που γίνονται με φυσική παρουσία, θα συνεχίζονται χωρίς διακοπή online τις ίδιες ημέρες και ώρες. Έτσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη φυσική ροή της λειτουργίας του Συλλόγου.
 
 
Προπονητής των τμημάτων θα είναι ο FIDE Master Κώστας Τσιάμης, FIDE Trainer και αναγνωρισμένος προπονητής σκάκι με δίπλωμα από την ΓΓΑ.
 
Για εγγραφές και πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τον υπεύθυνο των τμημάτων Κώστα Τσιάμη, από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στο 6977220309 και στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
 
 
Ενημερωτικές πληροφορίες για τον Σύλλογο, την ιστορία και την αγωνιστική του πορεία:
 
 
 
μαθηματα σκακι παιδια
 

 

Με επιτυχία διοργανώθηκε το εσωτερικό τουρνουά σκάκι Ράπιντ την Κυριακή 23 Φερουαρίου. Στο τουρνουά συμμετείχαν 34 παιδιά του συλλόγου μας χωρισμένα σε 2 γκρουπ δυναμικότητας και έπαιξαν 5 παρτίδες με χρόνο σκέψης 15 λεπτά συν 5 δευτερόλεπτα ανά κίνηση.

 

 ραπιντ σκακι 2020

 

10o οπεν τουρνουα σκακι 2019

 

Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία ξεκίνησε το “10ο Όπεν Τουρνουά Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού” με συμμετοχή 50 σκακιστών και σκακιστριών όλων των ηλικιών, χωρισμένοι σε 2 γκρουπ δυναμικότητας.

 

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο σύλλογος «Ακαδημία Σκάκι  Νέου Ψυχικού» προκηρύσσει το «10ο Open Α.Σ. Νέου Ψυχικού 2019» που θα διεξαχθεί σε 2 γκρουπ δυναμικότητας από  Κυριακή 24 Νοεμβρίου έως 22 Δεκεμβρίου  με ελβετικό σύστημα 5 γύρων με Εθνική και Διεθνή Αξιολόγηση.

 

 

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

Κυριακή              24          Νοεμβρίου  1ος γύρος              ώρα 11:00

Κυριακή              1           Δεκεμβρίου  2ος γύρος             ώρα 11:00

Κυριακή              8           Δεκεμβρίου  3ος γύρος             ώρα 11:00

Κυριακή              15         Δεκεμβρίου  4ος γύρος             ώρα 11:00

Κυριακή              22         Δεκεμβρίου  5ος γύρος             ώρα 11:00

Με προσδοκίες και φιλόδοξους στόχους για μία νέα πετυχημένη σκακιστική χρονιά, ξεκινούν από την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, τα μαθήματα σκάκι του Συλλόγου μας για τη νέα περίοδο 2019-2020.

Δείτε τα διαμορφωμένα τμήματα για την νέα σκακιστική χρονιά στη διεύθυνση: Τμήματα Σκάκι

Τα παιδιά που εγγράφονται για πρώτη χρονιά στην ομάδα μας, αποκτούν Δελτίο Αθλητή που τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αγώνες του Συλλόγου μας και σε Σχολικά Πρωταθλήματα. 

Με μεγάλη επιτυχία για τον Σύλλογό μας “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού” ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα Σκάκι 2019 στην Πάτρα. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από 25 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου στα ξενοδοχεία Αστήρ και Πάτρα Palace. Την ομάδα μας εκπροσώπησαν 5 μικροί σκακιστές της ομάδας.

 

πανελληνια νεανικα σκακι 2019

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας Σκάκι Σιμουλτανέ στην Πλατεία Ελευθερίας Νέου Ψυχικού την Κυριακή 12 Μαίου 2019 στις 10:30. Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από το Δημο Φιλοθέης - Ψυχικού και την «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού».

 

σιμουλτανε σκακι 2019

Ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικου”  διοργανώνουν  για 10η συνεχή χρονιά αγώνα επίδειξης σκάκι Σιμουλτανέ την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στην πλατεία Ελευθερίας στο Νέο Ψυχικό, με ώρα έναρξης στις 10:30. Τον αγώνα θα δώσει ο προπονητής σκάκι Κώστας Τσιάμης, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα 40 αντιπάλους.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται τηλεφωνικά στο 6977-220309 μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου .

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού καθώς και οι αθλητές της “Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού”. Θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής.

 

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις παρτίδες από κοντά είναι ευπρόσδεκτοι!

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και μετάλλια στους νικητές και τις 5 καλύτερες παρτίδες.

Η Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού συμμετείχε με 19 αθλητές της στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα σκάκι 2019, που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής για την ομάδα μας. Η συμμετοχή των αθλητών μας στην κορυφαία ατομική διοργάνωση σε σχολικό επίπεδο αποτελεί επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας που έχουν καταβάλει την φετινή χρονιά όλα τα παιδιά σε προπονήσεις καθώς επίσης σε εσωτερικούς και διασυλλογικούς αγώνες.

 

ακαδημια σκακι νεου ψυχικου

Με επιτυχία διοργανώθηκε το 9ο Open του συλλόγου μας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες. 46 μικροί και μεγάλοι σκακιστές και σκακίστριες γέμισαν το εντευκτήριο της ομάδας και αγωνίστηκαν σε 2 ομίλους, 28 στον Α΄και 18 στο Β΄ Όμιλο.

 

σκακι 9ο οπεν τουρνουα 2019

Εξαιρετική επιτυχία είχε η διοργάνωση του 6ου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι 2019 Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού την Κυριακή 14 Απριλίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού. Στους αγώνες συμμετείχαν 78 παιδιά από Νηπιαγωγεία έως Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

 

σχολικο σκακι 2019 φιλοθεης ψυχικου

 

Τα παιδιά αγωνίστηκαν σε 8 κατηγορίες ανά τάξη, Νηπιαγωγείο, 6  τάξεις Δημοτικού και Γυμνάσια – Λύκεια και έπαιξαν 5 παρτίδες με διαφορετικούς αντιπάλους. Η διοργάνωση άφησε άριστες εντυπώσεις τόσο στα παιδιά που χάρηκαν τις παρτίδες, όσο και στους γονείς που παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των παιδιών τους και έδειξαν ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό για την όλη διαδικασία των αγώνων.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

 

Ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού, η Διεύθυνση Παιδείας και Αθλητισμού και ο Αθλητικός Σύλλογος «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» προκηρύσσουν το «6ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού».

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Παντελής Ξυριδάκης : Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού

Μαρία Τρέζου: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού

Γεώργιος Τσιάμης: Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού»

Ακόμη μια επιτυχία προστέθηκε για την “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού”, καθώς κατέλαβε την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής χάνοντας οριακά την 2η θέση που θα της έδινε άνοδο κατηγορίας για 3η συνεχή χρονιά!

 

Η επιτυχία της ομάδας μας ήταν αποτέλεσμα της σταθερότητας και συνέπειας των παλαιότερων έμπειρων παικτών μας σε συνδυασμό με την πολύ θετική παρουσία των νεαρών σκακιστών της ακαδημίας μας. Στις νεανικές σκακιέρες παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας τους οι μικροί σκακιστές μας αποκτούν σκακιστική αγωνιστική αναγνώριση και αντιμετωπίζουν με αξιώσεις έμπειρους αντιπάλους μεγαλύτερης ηλικίας.

σκακι 9ο οπεν τουρνουα 2019

 

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο σύλλογος «Ακαδημία Σκάκι  Νέου Ψυχικού» προκηρύσσει το «9ο Open Α.Σ. Νέου Ψυχικού 2019» που θα διεξαχθεί σε 2 γκρουπ δυναμικότητας από  Κυριακή 17 Μαρτίου έως 14 Απριλίου 2019 με ελβετικό σύστημα 5 γύρων με Εθνική και Διεθνή Αξιολόγηση.

 

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

Κυριακή              17           Μαρτίου          1ος γύρος              ώρα 17:00

Κυριακή              24           Μαρτίου           2ος γύρος             ώρα 17:00

Κυριακή              31            Μαρτίου         3ος γύρος              ώρα 17:00

Κυριακή              7              Απριλίου         4ος γύρος             ώρα 17:00

Κυριακή              14           Απριλίου          5ος γύρος             ώρα 17:00

 

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.

Με το δεξί μπήκε η “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού” στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής Κατηγορίας, στο οποίο αγωνίζετα για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά της 2 διαδοχικές ανόδους Κατηγορίας τα 2 προηγούμενα χρόνια. Στον 1ο γύρο κέρδισε τον ΓΑΣ Χολαργού εκτός έδρας με 3,5 – 6,5, στο 2ο γύρο κέρδισε την έμπειρη ομάδα του Ασπρόπυργου με 5,5 – 4,5 ενώ την 3η αγωνιστική κέρδισε εκτός έδρας την Α.ΚΕ. Ζωγράφου με 2 -7,5.

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των σκακιστών της Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού πραγματοποιήθηκαν τα Μαθητικά Πρωταθλήματα Σκάκι Αττικής 2019. Οι αγώνες διοργανώθηκαν στο Κλειστό Ολυμπιακό Ακίνητο Πάλης στο Δήμο Φυλής στις 27-28 Δεκεμβρίου. Συμμετείχαν 20 αθλητές του συλλόγου μας επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις και πολλές προκρίσεις στα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα Σκάκι 2019.

 

μαθητικα πρωταθληματα σκακι 2019

 

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 διεξήχθη στο εντευκτήριο του Συλλόγου, με επιτυχία εσωτερικό τουρνουά προετοιμασίας 5 γύρων σε 2 ομίλους. Ο χρόνος σκέψης ήταν 15 λεπτά για τον κάθε παίκτη, όπως θα γίνουν αντίστοιχα τα Μαθητικά Πρωταθλήματα Σκάκι Αττικής. Η τελική κατάταξη με τη βαθμολογία των παιδιών έχει ως εξής:

Με συμμετοχή 40 σκακιστών του Συλλόγου μας διοργανώθηκε με επιτυχία το “8ο Open ΑΣ Νεου Ψυχικού”. Το τουρνουά ήταν χωρισμένο σε 2 γκρουπ δυναμικότητας. Οι αγώνες έγιναν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων σε 7 Κυριακές και με χρόνο σκέψης 1.30 ώρα για κάθε σκακιστή για όλη την παρτίδα.

 

σκακι τουρνουα ψυχικου 2018

8ο οπεν τουρνουα σκακι 2018

 

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο σύλλογος «Ακαδημία Σκάκι  Νέου Ψυχικού» προκηρύσσει το «8ο Open Α.Σ. Νέου Ψυχικού 2018» που θα διεξαχθεί σε 2 Γκρουπ Δυναμικότητας από 4 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2018 σε ελβετικό σύστημα 7 γύρων με Εθνική και Διεθνή Αξιολόγηση.

Το Β γκρουπ θα είναι για παιδιά έως 12 ετών.

Με επιτυχία διοργανώθηκε το εσωτερικό τουρνουά ράπιντ (γρήγορο σκάκι) του Συλλόγου μας την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018. Στο τουρνουά ράπιντ συμμετείχαν 30 σκακιστές και σκακίστριες μας, χωρισμένοι σε 2 γκρουπ δυναμικότητας. Οι αγώνες έγιναν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων και με χρόνο σκέψης 15 λεπτά για κάθε σκακιστή για όλη την παρτίδα.

 

Τα τουρνουά ράπιντ έχουν γίνει θεσμός για το Σύλλογος μας και αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία προπόνησης για όλους τους σκακιστές μας, μικρούς και μεγάλους.

 

σκακι ραπιντ ψυχικου 2018

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2013 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Powered by seosolution.gr.