Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Με την αριθμ 46/10-9-2019 πράξη του ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού” ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις των τμημάτων, εκπαιδευόμενων αθλητών-αθλητριών και των κηδεμόνων τους με τους προπονητές και το ΔΣ.

 

1) Η μηνιαία συνδρομή, προκειμένου ο σύλλογος να μην καθίσταται οφειλέτης προς τρίτους, καταβάλλεται στην 1η προπόνηση κάθε μήνα. Η συνολική συνδρομή είναι «ετήσια», οπότε η καταβολή κάθε μηνιαίας δόσης είναι ανεξάρτητη της παρουσίας ή απουσίας του αθλητή κατά τη διάρκεια του μήνα. Οι προπονήσεις γίνονται Σεπτέμβριο – Μάιο, ενώ η συνδρομή για τα τμήματα του Ιουνίου καθορίζεται ξεχωριστά.

 

2) Η ετήσια εγγραφή αφορά πάγια έξοδα του Συλλόγου (λειτουργικά έξοδα, παράβολα Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων, αγορά υλικού, φωτοτυπίες κτλ.)

 

3) Αθλητής που έχασε προπόνηση μπορεί να την αναπληρώσει σε συνεννόηση με τον προπονητή.

 

4) Ο Σύλλογος δεν κάνει προπονήσεις στις Εθνικές εορτές της 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου, την Καθαρή Δευτέρα, την 1η Μαΐου και οποιαδήποτε ημέρα οριστεί ως αργία από την Πολιτεία. Επίσης προπονήσεις δεν γίνονται τις 2 εβδομάδες Χριστουγέννων και Πάσχα (σε αντιστοιχία με τα σχολεία), στις οποίες υπάρχει δυνατότητα για συμμετοχή σε τουρνουά.

 

5) Οι αθλητές πρέπει να προσέρχονται στις προπονήσεις 5-10 λεπτά πριν την έναρξή τους, έχοντας μαζί τους φάκελο με τα βιβλία της προπόνησης, τα φυλλάδια ασκήσεων, μολύβι, γόμα και ένα μπουκαλάκι νερό. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης οι αθλητές οφείλουν να έχουν κόσμια συμπεριφορά και να υπακούουν στις οδηγίες του προπονητή. Οι γονείς δεν επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της προπόνησης για να μην αποσπάται η προσοχή των αθλητών, αλλά μπορούν να περιμένουν στο χώρο αναμονής.

 

6) Σε περίπτωση κωλύματος του προπονητή, η προπόνηση γίνεται από άλλον εγκεκριμένο προπονητή ή καθορίζονται ημερομηνίες αναπλήρωσής της.

 

7) Η σύνθεση της ομάδας για τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα που γίνονται Κυριακές οριστικοποιείται από τον προπονητή σε συνεννόηση με τους γονείς πριν τον αγώνα μέχρι το αργότερο την Πέμπτη βράδυ. Στους επίσημους αγώνες οι αθλητές πρέπει να προσέρχονται 15 λεπτά πριν την έναρξή τους και να έχουν μαζί τους την Κάρτα Υγείας Αθλητή. Στα Νεανικά Διασυλλογικά Πρωταθλήματα οι αθλητές πρέπει να φορούν την μπλούζα του Συλλόγου.

 

8) Δεν επιτρέπεται η πρόταση ισοπαλίας ή η αποδοχή πρότασης ισοπαλίας πριν την 30η κίνηση σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα η πρόταση ισοπαλίας ή η αποδοχή πρότασης ισοπαλίας μετά την 30η κίνηση γίνεται μόνο με την σύμφωνη γνώμη του αρχηγού της ομάδας.

 

9) Αθλητής που θέλει να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε τουρνουά εκτός Συλλόγου οφείλει να ενημερώνει τον προπονητή του εκ των προτέρων. Απαγορεύεται αθλητής να κάνει προπονήσεις με προπονητή άλλου Συλλόγου, εκτός από ιδιαίτερες περιπτώσεις πάντα με την έγκριση του ΔΣ.

 

10) Θέματα μεταγραφών από και προς τον Σύλλογο μας, αποφασίζονται κατά περίπτωση από το ΔΣ και τον κανονισμό μεταγραφών.

 

11) Κάθε αθλητής με την εγγραφή του, επιτρέπει τη φωτογράφισή του κατά τη διάρκεια αγώνων και εκδηλώσεων του Συλλόγου και τη δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών στην ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου αλλά και όπου χρειαστεί για την προβολή του.

 

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2013 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Powered by seosolution.gr.