Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης, καθώς και γειτονικές περιοχές της Αθήνας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Υπάρχει η δυνατότητα για online μαθήματα σκάκι μέσω Zoom.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

O σύλλογος Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού ιδρύθηκε το 2009, είναι μέλος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ) και συμμετέχει σε όλες τις επίσημες διασυλλογικές διοργανώσεις.


ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  • Να παρέχει ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση μέσω του σκακιού στους Δημότες και κυρίως τα νέα παιδιά του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

  • Να διαμορφώνει την προσωπικότητα, τον τρόπο σκέψης και το ήθος των μικρών σκακιστών της ομάδας.

  • Να παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον για την κοινωνικοποίηση των παιδιών και την δημιουργία φιλικών σχέσεων μεταξύ των μελών του.

  • Να διοργανώνει επίσημους ατομικούς και ομαδικούς αγώνες.

  • Να προωθεί το πρόγραμμα «Σκάκι στα σχολεία» στα Δημοτικά,Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας.

  • Να διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις (σιμουλτανέ, διαλέξεις, ομιλίες κτλ.).


Αρωγοί στην προσπάθεια μας έχουν σταθεί η Δημοτική Αρχή, οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου καθώς και πολλοί ακόμα φίλοι και σκακιστές.


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Το σκάκι στο Νέο Ψυχικό γνώρισε την πρώτη του ανάπτυξη στις αρχές τις δεκαετίας του 90 με τη δημιουργία σκακιστικού τμήματος στο Πνευματικό Κέντρο του τότε Δήμου Νέου Ψυχικού. Από τη φουρνιά των νέων σκακιστών εκείνης της περιόδου προέρχεται και ο τωρινός προπονητής και υπεύθυνος του συλλόγου Κώστας Τσιάμης. Στη συνέχεια για αρκετά χρόνια υπήρχε πτωτική πορεία και από τις αρχές του 2000 σταμάτησαν και οι σκακιστικές δραστηριότητες. Το 2009 είναι η χρονιά που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση του σκακιού στο Δήμο και η νέα ομάδα που δημιουργήθηκε απέκτησε πάλι την διαχρονική έδρα της στην οδό Ευρώτα 12 για προπονήσεις και αγώνες. Από το 2012 οι αυξημένες ανάγκες του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα οδήγησαν την ομάδα με την αμέριστη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και του ΟΚΑΠΑ στο νέο ευρύχωρο και φιλόξενο εντευκτήριο στη διεύθυνση Ρήγα Φεραίου 38.
 

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2023 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους - Powered by seosolution.gr.