Μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους, στο Νέο Ψυχικό αλλά και Online. Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο από την Γ.Γ.Α. και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της επίσημες διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά εσωτερικά πρωταθλήματα, τουρνουά open και διαλέξεις.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Υπάρχει η δυνατότητα για online μαθήματα σκάκι μέσω Zoom.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Το πρόγραμμα «Σκάκι στα Σχολεία» είναι βασικός στόχος και επιδίωξη του Συλλόγου μας, με το οποίο μεγάλος αριθμός παιδιών έρχεται σε επαφή με το κορυφαίο πνευματικό άθλημα. Οι προπονήσεις στα σχολικά συγκροτήματα γίνονται με τη στήριξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και αποτελούν εισαγωγή στο αγωνιστικό σκάκι. Μέσα από αυτή τη μαζική συμμετοχή στις προπονήσεις αλλά και στα περιφερειακά σχολικά πρωταθλήματα θα αναδειχθούν νέα ταλέντα και μελλοντικοί πρωταθλητές που θα στελεχώσουν και τις σκακιέρες της ομάδας μας.


Το πρόγραμμα μας «Σκάκι στα Σχολεία» είναι αντίστοιχο άλλων επιτυχημένων προγραμμάτων σε χώρες με μεγάλη σκακιστική παράδοση όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Αγγλία. Η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) έχει δημιουργήσει επίσης το αντίστοιχο πρόγραμμα «Chess in Schools» στο οποίο έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα τα τελευταία χρόνια για την προώθηση του αθλήματος σε όλο τον κόσμο.

 σκακι στα σχολεια δημοτικα νηπιαγωγεια

Σκάκι στα σχολεία: Η Σκακιστική Ακαδημία μας  μπορεί να φέρει το κορυφαίο παιχνίδι στρατηγικής στο σχολείο σας

 

Στο σύγχρονο κόσμο, η σημασία της καλλιέργειας της στρατηγικής σκέψης, των ικανοτήτων επίλυσης προβλημάτων και της υπομονής αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Το σκάκι, ένα διαχρονικό παιχνίδι, αποτελεί το τέλειο εργαλείο για την ενίσχυση αυτών των βασικών δεξιοτήτων ζωής. Η Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα για μαθήματα σκακιού στα σχολεία, καθιστώντας αυτό το βασιλικό παιχνίδι προσβάσιμο σε όλους τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών.

 

Γιατί σκάκι στα σχολεία;


Υπάρχουν πολλές επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν τη θετική επίδραση του σκακιού στα παιδιά και ειδικά στις μικρές ηλικίες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.


Ενισχύει τις γνωστικές δεξιότητες: Η έρευνα έχει δείξει ότι το σκάκι βελτιώνει τις γνωστικές δεξιότητες, όπως τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τη λογική σκέψη. Αυτά τα οφέλη εκτείνονται πέρα από τη σκακιέρα, επηρεάζοντας θετικά τις επιδόσεις των παιδιών στα μαθήματα του σχολείου.


Προωθεί τις δεξιότητες ζωής: Το σκάκι διδάσκει την υπομονή, τον προγραμματισμό και την ικανότητα λήψης αποφάσεων. Τονίζει επίσης την αξία του αθλητισμού και της σωστής αντιμετώπισης τόσο της νίκης όσο και της ήττας.


Ένα παιχνίδι για όλους: Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι χωρίς αποκλεισμούς που ξεπερνά την ηλικία, το φύλο και τις σωματικές ικανότητες, καθιστώντας το ιδανική δραστηριότητα για όλους τους μαθητές.

 

Η Σκακιστική μας Ακαδημία


Η Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού έχει πλούσια ιστορία διδασκαλίας σκακιού σε παίκτες όλων των επιπέδων. Έχουμε μια ομάδα έμπειρων προπονητών που ειδικεύονται στη διδασκαλία σκακιού σε μικρούς μαθητές. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας έχει σχεδιαστεί για να εμβαθύνει την αγάπη για το παιχνίδι ενώ παράλληλα ενισχύει τη στρατηγική σκέψη και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.


Τι Προσφέρουμε;


Εξειδικευμένοι προπονητές: Οι εκπαιδευτές μας δεν είναι μόνο έμπειροι σκακιστές, αλλά και ειδικευμένοι εκπαιδευτικοί που κατανοούν πώς να κάνουν τη μάθηση ελκυστική και διασκεδαστική.


Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών: Προσφέρουμε ένα δομημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που καλύπτει όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων, από αρχάριους έως προχωρημένους παίκτες.


Ευέλικτα Μαθήματα: Παρέχουμε ευέλικτους χρόνους μαθημάτων για να διασφαλίσουμε ελάχιστη αναστάτωση στο κανονικό σχολικό πρόγραμμα. Μπορούμε να κανονίσουμε μαθήματα μετά το σχολείο ή να εντάξουμε μαθήματα στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.


Τουρνουά και διαγωνισμοί: Διοργανώνουμε ενδοσχολικά και διασχολικά τουρνουά για να προωθήσουμε τον υγιή ανταγωνισμό και να επιτρέψουμε στους μαθητές να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους.

 

Δοκιμάστε να εντάξετε το σκάκι στο σχολείο σας!


Η ενσωμάτωση του σκακιού στο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου σας μπορεί να εμπλουτίσει το εκπαιδευτικό ταξίδι των μαθητών σας προωθώντας την κριτική σκέψη, ενισχύοντας τις γνωστικές ικανότητες και ενισχύοντας τις δεξιότητες δια βίου μάθησης. Η Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού είναι έτοιμη και εξοπλισμένη για να φέρει το παιχνίδι των βασιλιάδων στο σχολείο σας, εμπνέοντας μια νέα γενιά λάτρεις του σκακιού. Ας εργαστούμε μαζί για να δημιουργήσουμε ένα διεγερτικό και διασκεδαστικό περιβάλλον μάθησης που προετοιμάζει τους μαθητές για έναν κόσμο όπου η στρατηγική σκέψη είναι το κλειδί!


Προσκαλέστε μας στο σχολείο σας σήμερα και παρακολουθήστε τους μαθητές σας να ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι πνευματικής ανάπτυξης με το παιχνίδι του σκακιού.

 

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

1) Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου). 3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

2) Ξενοπούλου 13, Νέο Ψυχικό (2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2023 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους - Powered by seosolution.gr.