BLOG

10ο Open Τουρνουά Σκάκι ΑΣ Νέου Ψυχικού

 

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο σύλλογος «Ακαδημία Σκάκι  Νέου Ψυχικού» προκηρύσσει το «10ο Open Α.Σ. Νέου Ψυχικού 2019» που θα διεξαχθεί σε 2 γκρουπ δυναμικότητας από  Κυριακή 24 Νοεμβρίου έως 22 Δεκεμβρίου  με ελβετικό σύστημα 5 γύρων με Εθνική και Διεθνή Αξιολόγηση.

 

 

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

Κυριακή              24          Νοεμβρίου  1ος γύρος              ώρα 11:00

Κυριακή              1           Δεκεμβρίου  2ος γύρος             ώρα 11:00

Κυριακή              8           Δεκεμβρίου  3ος γύρος             ώρα 11:00

Κυριακή              15         Δεκεμβρίου  4ος γύρος             ώρα 11:00

Κυριακή              22         Δεκεμβρίου  5ος γύρος             ώρα 11:00

 

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.

 

3. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε σκακιστή, 90 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο κάθε σκακιστής, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Σκακιστής, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 60 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται.

 

4.  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο εντευκτήριο της Α.Σ. Νέου Ψυχικού, Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (κοντά στο μετρό “Εθνική Άμυνα”).

 

5. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 10€. Τα παράβολα συμμετοχής θα κατατεθούν στον χώρο των αγώνων πριν από την έναρξη του 1ου γύρου.

 

6. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Γεώργιος Τσιάμης και διαιτητές ο Κωνσταντίνος Τσιάμης και η  Ευγενία Ζευγίτη.

 

7. ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές με Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας της Ε.Σ.Ο. Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο τηλέφωνο

6977-220309, Κώστας Τσιάμης (απογευματινές ώρες) ή στη φόρμα http://www.akadimiaskaki.gr/epikoinonia μέχρι το Σάββατο 23 Νοεμβρίου .

Ανώτατο όριο συμμετοχών είναι τα 40 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

8. ΑΝΑΒΟΛΕΣ – ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Αναβολές αγώνων επιτρέπονται σε συνεννόηση με τον Διευθυντή Αγώνων. Οι εξαιρέσεις επιτρέπονται με έγκαιρη ενημέρωση.

 

9. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Για την άρση ισοβαθμιών θα χρησιμοποιηθούν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

 

(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).

(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).

(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

(δ). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).

 

Οι κληρώσεις θα εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας www.psychikochess.gr και στο chess-results.com.

 

10. ΕΠΑΘΛΑ:

 

1ος Γενικής                        Μετάλλιο  και σκακιστικό βιβλίο

2ος Γενικής                        Μετάλλιο και σκακιστικό βιβλίο

3ος Γενικής                        Μετάλλιο και σκακιστικό βιβλίο

1η Γυναίκα                         Μετάλλιο

1ος – 1η κάτω των 16         Μετάλλιο

1ος – 1η κάτω των 12         Μετάλλιο

1ος – 1η κάτω των 08         Μετάλλιο

 

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ανά ειδική κατηγορία: πέντε (5).  Πολυνίκεις αθλητές λαμβάνουν το μεγαλύτερο από τα έπαθλα που δικαιούνται.  Παίκτης ο οποίος αποχωρεί από το Τουρνουά δεν δικαιούται έπαθλο.

 

11. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων, η οποία θα είναι τριμελής. Από την Επιτροπή θα εξαιρούνται όσα μέλη της έχουν σχέση με τους αθλητές που εμπλέκονται στην ένσταση. Η σύνθεση της Επιτροπής θα καθορισθεί πριν την έναρξη του τουρνουά με μέριμνα του Επικεφαλής Διαιτητή. Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 50€ και μπορεί να κατατεθεί στο Διευθυντή Αγώνων ή στον Επικεφαλής Διαιτητή. Αν η ένσταση γίνει δεκτή το παράβολο επιστρέφεται, αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.

 

12. ΓΕΝΙΚΑ: Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η Διεύθυνση Αγώνων.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

  • Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.
  • Υπάρχει η δυνατότητα για online μαθήματα σκάκι μέσω Zoom.
  • Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6977220309

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  1. Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου). 3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.
  2. Ξενοπούλου 13, Νέο Ψυχικό (2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού).