Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης, καθώς και γειτονικές περιοχές της Αθήνας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Υπάρχει η δυνατότητα για online μαθήματα σκάκι μέσω Zoom.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Με προσδοκίες και φιλόδοξους στόχους για μία νέα πετυχημένη σκακιστική χρονιά, ξεκινούν από την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, τα μαθήματα σκάκι του Συλλόγου μας για τη νέα περίοδο 2019-2020.

Δείτε τα διαμορφωμένα τμήματα για την νέα σκακιστική χρονιά στη διεύθυνση: Τμήματα Σκάκι

Τα παιδιά που εγγράφονται για πρώτη χρονιά στην ομάδα μας, αποκτούν Δελτίο Αθλητή που τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αγώνες του Συλλόγου μας και σε Σχολικά Πρωταθλήματα. 

Παράλληλα με τα μαθήματα σκάκι θα ξεκινήσει και το αγωνιστικό πρόγραμμα της “Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού”, που θα περιλαμβάνει διασυλλογικούς αγώνες, εσωτερικά και όπεν τουρνουά, αγώνες ράπιντ και αρκετές νέες ιδέες! Τα τμήματα θα χωριστούν με βάση την ηλικία και το επίπεδο σε αρχαρίων, μέσων και προχωρημένων. Θα υπάρχουν επίσης και ειδικά τμήματα για ενήλικες καθώς και για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

H "Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού" συνεργάζεται με Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και οργανώνει μαθήματα σκάκι σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων στους γειτονικούς Δήμους πχ. Αμπελόκηποι και κέντρο Αθήνας, Μαρούσι, Χολαργό, Γαλάτσι, Ζωγράφου, Αγία Παρασκευή κ.α..

 

Ποια είναι τα οφέλη του σκάκι για το παιδί μου; 

 

Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές έρευνες αποδεικνύεται η σπουδαία συνεισφορά του σκάκι στη διαμόρφωση του παιδιού.

  1. Βελτιώνει την μνήμη
  2. Αναπτύσσει την δημιουργική φαντασία και τον ορθολογικό τρόπο
  3. Καλλιεργεί ηθικές αξίες, αντικειμενικότητα, επιμέλεια, αυτοκριτική, αποφασιστικότητα κ.α.
  4. Ενισχύει την αυτοσυγκέντρωση και μειώνει την διάσπαση προσοχής και την επιθετικότητα
  5. Βοηθά στην κοινωνική ένταξη, μέσω της ανάληψης ευθυνών, της μετάδοσης εμπειριών και γνώσεων, του ομαδικού πνεύματος κ.α.
  6. Εξοικειώνει με μεθοδικούς τρόπους σκέψης
  7. Αυξάνει την ευφυία

 

τα οφελη του σκακι

 

Η "Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού" αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο με πολλές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια κυρίως στις μικρές ηλικίες, όπου δίνεται και το μεγαλύτερο βάρος. Φέτος η βασική ομάδα θα αγωνιστεί για δεύτερη χρονιά στην Γ' ΕθνικήΚατηγορία μετά από 2 διαδοχικές ανόδους κατηγοριών τα προηγούμενα 2 χρόνια.

 

Πληροφορίες: Κώστας Τσιάμης, FIDE Master, τηλ. 6977220309 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Σας ευχόμαστε καλή σχολική και σκακιστική χρονιά!

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2023 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους - Powered by seosolution.gr.