Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας Σκάκι Σιμουλτανέ στην Πλατεία Ελευθερίας Νέου Ψυχικού την Κυριακή 12 Μαίου 2019 στις 10:30. Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από το Δημο Φιλοθέης - Ψυχικού και την «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού».

 

σιμουλτανε σκακι 2019

Οι νεαροί σκακιστές του Δήμου μας με ανυπομονησία περίμεναν τη διεξαγωγή της διοργάνωσης καθώς έχει αποτελέσει ετήσιο θεσμό την τελευταία δεκαετία! Τον αγώνα επίδειξης έδωσε ο Ομοσπονδιακός Μαιτρ και προπονητής σκάκι της “Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού” Κώστας Τσιάμης. 35 μικροί σκακιστές από σχολεία του Δήμου μας καθώς και την “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού” συμμετείχαν και αναμετρήθηκαν με τον προπονητή τους. Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, ο αγώνας επίδειξης διεξήχθη χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 3 ώρες.

 

Την εκκίνηση του σιμουλτανέ κήρυξε ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης και η Αντιδήμαρχος κα Μαρία - Ελένη Τρέζου οι οποίοι έκαναν και την πρώτη κίνηση στις 2 πρώτες σκακιέρες.

 

σιμουλτανε σκακι 2019 ξυριδακης

 

σιμουλτανε σκακι 2019 τρεζου

Στον αγώνα οι μικροί σκακιστές είχαν τη δυνατότητα να τεστάρουν τις γνώσεις που αποκόμισαν όλη τη χρονιά απέναντι στον προπονητή τους. Η εμφάνισή τους ήταν πολύ καλή χωρίς όμως κάποιο παιδί να καταφέρει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα. Στο τέλος του αγώνα όλα τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους. Επιπλέον οι 5 παίκτες που έπαιξαν τις καλύτερες παρτίδες και δυσκόλεψαν περισσότερο τον προπονητή τους έλαβαν μετάλλια.

 

 

σιμουλτανε σκακι 2019 απονομες

Οι νικητές κατά σειρά είναι οι ακόλουθοι:

  1. Σταυρόπουλος Σωτήρης

  2. Θεοφιλόπουλος Χάρης

  3. Πρίφτης Βαγγέλης

  4. Αγκριθαράκη Αγγελική

  5. Ανδρής Κωνσταντίνος

 

Το παρόν στην εκδήλωδη έδωσαν ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης, η Αντιδήμαρχος κα Μαρία - Ελένη Τρέζου, η Αντιδήμαρχος κα Αναστασία Αγγελάκη, η Αντιδήμαρχος κα Κατερίνα Πετρίτση - Μουράντ, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Κατερίνα Αλεξοπούλου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Ψυχικού κα Ελένη Πασσά, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Δελακουρίδης και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Νταίζη Κωνστάνς, κ. Ηλίας Ζαχαρόπουλος και κ. Αλέξης Θεοδωρόπουλος.

 

σιμουλτανε σκακι 2019

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους για την παρουσία τους στον αγώνα και ανανεώνουμε το ετήσιο ραντεβού μας για το 11ο Σιμουλτανέ το 2020!

 

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2013 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Powered by seosolution.gr.