Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Εξαιρετική επιτυχία είχε η διοργάνωση του 6ου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι 2019 Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού την Κυριακή 14 Απριλίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού. Στους αγώνες συμμετείχαν 78 παιδιά από Νηπιαγωγεία έως Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

 

σχολικο σκακι 2019 φιλοθεης ψυχικου

 

Τα παιδιά αγωνίστηκαν σε 8 κατηγορίες ανά τάξη, Νηπιαγωγείο, 6  τάξεις Δημοτικού και Γυμνάσια – Λύκεια και έπαιξαν 5 παρτίδες με διαφορετικούς αντιπάλους. Η διοργάνωση άφησε άριστες εντυπώσεις τόσο στα παιδιά που χάρηκαν τις παρτίδες, όσο και στους γονείς που παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των παιδιών τους και έδειξαν ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό για την όλη διαδικασία των αγώνων.

 

Προσωπικό 11 ατόμων από τους διοργανωτές και την “Ακαδημία Σκάκι νέου Ψυχικού”, συνέβαλλαν στην επιτυχή και εντός χρονοδιαγράμματος διεξαγωγή της εκδήλωσης.  Διευθυντής αγώνων ήταν ο κ. Τσιάμης Γεώργιος – Πρόεδρος της Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού, Επικεφαλής διαιτητής ο κ. Τσιάμης Κώστας, υπεύθυνη κληρώσεων η κα Ζευγίτη Ευγενία και διαιτητές ήταν οι Μαλαματάς Κώστας, Συνετός Διονύσης, Φαραμάρζ Ντελαβάρ, Δούνη Μαρία και Τσιάμη Κατερίνα. Επιτροπή ενστάσεων ήταν οι Γρηγοριάδης Μιχάλης, Σύρος Λουκάς και Κοσσιαράς Φώτης. Οι διοργανωτές  τοιχοκολλούσαν τα αποτελέσματα και την τελική κατάταξη ανά κατηγορία στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

 

σχολικο σκακι 2019 φιλοθεης ψυχικου

 

σχολικο σκακι 2019 φιλοθεης ψυχικου νηπια

 

Στην τελετή λήξης και απονομής των επάθλων δόθηκαν μετάλλια στους νικητές κάθε τάξης, αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες και κύπελλο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού για την πολυπληθέστερη συμμετοχή παιδιών στους αγώνες.

 

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν οι επίσημοι: κ. Παντελής Ξυριδάκης Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, κα Μαρία Τρέζου Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού, κα Κατερίνα Αλεξοπούλου Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Λεωνίδας Παπαγεωργίου Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και ο κ. Γιώργος Παπαχρόνης Δημοτικός Σύμβουλος. Οι ανωτέρω επίσημοι μίλησαν στους παρευρισκόμενους γονείς και μαθητές για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης και την αμέριστη στήριξη του Δήμου σε όλες τις σκακιστικές διοργανώσεις και τον αθλητικό σύλλογο “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού” και έκαναν τις απονομές στους νικητές.

 

σχολικο σκακι 2019 φιλοθεης ψυχικου

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε την “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού” στο τηλ 6977220309.

 

Τα μετάλλια έλαβαν οι παρακάτω μαθητές:

 

Νηπιαγωγεία

1ος: Σερέτη Ελένη

2ος: Πρίφτης Δημήτρης

3ος: Ρεπούσκου Χριστίνα

1ο κορίτσι: Σερέτη Ελένη

 

 

 Α Δημοτικού

1ος: Ζαρκαδούλας Γιώργος

2ος: Ισμαγκίλοβ Αλέξιος

3ος: Βαζδιρβανίδης Χρήστος

 

σχολικο σκακι 2019 φιλοθεης ψυχικου

 

Β Δημοτικού

1ος: Μισθός Αλέξανδρος

2ος: Ζέρβας Αλέξανδρος

3ος: Πρίφτης Βαγγέλης

1ο κορίτσι: Σερέτη Ιωάννα

 

σχολικο σκακι 2019 φιλοθεης ψυχικου

 

Γ Δημοτικού

1ος: Αργυρόπουλος Νίκος

2ος: Βλάσσης Νικος

3ος: Μαυρογιώργου Σοφία

1ο κορίτσι: Μαυρογιώργου Σοφία

 

Δ  Δημοτικού

1ος: Ρεπούσκος Σταύρος

2ος: Μανωλάς Γιώργος

3ος: Σταυρόπουλος Οδυσσέας

1ο κορίτσι: Χρηστίδη Βαλινίκη

 

σχολικο σκακι 2019 φιλοθεης ψυχικου

 

Ε Δημοτικού

1ος: Καγκελάρης Γρηγόρης

2ος: Παπαγεωργίου Χρήστος

3ος: Ξεργιάς Αθανάσιος

1ο κορίτσι: Σοκολάκη Πολυξένη

 

ΣΤ Δημοτικού

1ος: Ανδρής Κωνσταντίνος

2ος: Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

3ος: Κολοκυθάς Συμεών

 

σχολικο σκακι 2019 φιλοθεης ψυχικου

 

Γυμνάσια - Λύκεια

1ος: Καγκελάρης Δημήτρης

2ος: Τσαραντάνης Παναγιώτης

3ος: Λουκίσσας Γιώργος

 

Θετικό στοιχείο των αγώνων αποτελεί το γεγονός της συμμετοχής αρκετών μαθητών που δεν έχουν παρακολουθήσει οργανωμένα μαθήματα σκάκι και ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με αγώνες του κορυφαίου αυτού πνευματικού αθλήματος. Δίνουμε ραντεβού για το 7ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού το 2020!

 

σκακι φιλοθεη ψυχικο τσιαμης ξυριδακης τρεζου αλεξοπουλου παπαγεωργιου

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2013 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Powered by seosolution.gr.