Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης, καθώς και γειτονικές περιοχές της Αθήνας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Υπάρχει η δυνατότητα για online μαθήματα σκάκι μέσω Zoom.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των σκακιστών της Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού πραγματοποιήθηκαν τα Μαθητικά Πρωταθλήματα Σκάκι Αττικής 2019. Οι αγώνες διοργανώθηκαν στο Κλειστό Ολυμπιακό Ακίνητο Πάλης στο Δήμο Φυλής στις 27-28 Δεκεμβρίου. Συμμετείχαν 20 αθλητές του συλλόγου μας επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις και πολλές προκρίσεις στα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα Σκάκι 2019.

 

μαθητικα πρωταθληματα σκακι 2019

 

σκακι μαθητικο πρωταθλημα αττικης 2019

 

Στην κατηγορία των Νηπίων, η Ελένη Σερέτη με 6/7 έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και κατέλαβε τη 2η θέση στη Γενική κατάταξη και την 1η στα κορίτσια. Επίσης, η Χριστίνα Ρεπούσκου κατέλαβε την 3η θέση στα κορίτσια. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Πρίφτης ο οποίος επίσης προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα.

 

σερετη ελενη σκακι ρεπουσκου χριστινα

 

πριφτης δημητρης σκακι

 

Στην Β' Δημοτικού, “η δυνατή ομάδα” του φυτωρίου του Συλλόγου μας έκανε για μια ακόμη χρονιά εξαιρετική εμφάνιση. Σε σύνολο 65 σκακιστών ο Ιάσων Μακρυλάκης ήταν 1ος στη Γενική κατάταξη με 6/7, ο Σωτήρης Σταυρόπουλος κατέλαβε στην ισοβαθμία με 6/7 την 2η θέση, ο Βαγγέλης Πρίφτης την 6η θέση και ο Αλέξανδρος Μισθός την 7η. Την 2η θέση στα κορίτσια κατέλαβε η Ιωάννα Σερέτη συνεχίζοντας για 3η χρονιά το σερί μεταλλίων στα πρωταθλήματα Αττικής. Τέλος, την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήρε και ο Βαγγέλης Τασιούλας με 4/7.

 

μακρυλακης ιασων σκακι σταυροπουλος σωτηρης

 

σερετη ιωαννα σκακι

 

Στην Γ' Δημοτικού, την 6η θέση στα κορίτσια που συνοδεύτηκε με μετάλλιο πήρε η Σοφία Μαυρογιώργου με 3,5/7 κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση παρότι συμμετείχε για πρώτη χρονιά. Ο Νικόλας Αργυρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Σπέης με 4/7 πήραν επίσης επάξια την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

 

μαυρογιωργου σοφια σκακι

 

Στην Δ' Δημοτικού, ο Σταύρος Ρεπούσκος κατάφερε για δεύτερη συνεχή χρονιά να προκριθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 3,5/7.

 

Στην Ε' Δημοτικού, πολύ καλή παρουσία είχαν ο Γρηγόρης Καγκελάρης που με 5/7 πήρε την 9η θέση και ο Βελισσάριος Αυγητίδης με 3,5/7, οι οποίοι προκρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

 

Στους μαθητικούς αγώνες συμμετείχαν επίσης οι σκακιστές μας Σωτήρης Μαυρογιώργος, Κορίνα Αργυροπούλου, Αγγελική Αγκριθαράκη και Θοδωρής Ματθαίου αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον.

 

Στα Ομαδικά Πρωταθλήματα Δημοτικών Σχολείων, συμμετείχαν και οι αθλητές μας Ιάσων Μακρυλάκης και Σωτήρης Σταυρόπουλος βοηθώντας σημαντικά την ομάδα της Σχολής Μωραίτη που κατέλαβε την 8η θέση σε σύνολο 60 Δημοτικών Σχολείων και κατάφερε να προκριθεί στα Πανελλήνια Ομαδικά Πρωταθλήματα Δημοτικών Σχολείων.

 

Στα Ομαδικά Πρωταθλήματα Γυμνασίων, ο Δημήτρης Καγκελάρης συμμετείχε στην ομάδα του Βαρβακείου Γυμνασίου που κατέλαβε την 6η θέση που προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυμνασίων.

 

Με τη νέα χρονιά, η βασική μας ομάδα ξεκινά τις υποχρεώσεις της από τις 13 Ιανουαρίου αγωνιζόμενη στο πολύ ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας. Επίσης έχουν δηλωθεί για πρώτη φορά 2 ομάδες μας για να συμμετάσχουν στο Ομαδικό Κύπελλο Αττικής Φιλίας, ύστερα από την ουσιαστική και σημαντική σκακιστική προσπάθεια στις προπονήσεις των αθλητών μας.

 

Σε όλους τους αθλητές μας, ευχόμαστε καλή συνέχεια και επιτυχίες στους μελλοντικούς σκακιστικούς αγώνες της νέας χρονιάς!

 

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2023 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους - Powered by seosolution.gr.