Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού συμμετείχε με 10 αθλητές στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα σκάκι 2018, που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής. Η πρόκριση των αθλητών μας στην κορυφαία ατομική διοργάνωση σε σχολικό επίπεδο αποτελεί επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας που έχουν καταβάλει την φετινή χρονιά όλα τα παιδιά σε προπονήσεις καθώς επίσης σε εσωτερικούς και διασυλλογικούς αγώνες.

 

πανελληνιο μαθητικο σκακι 2018

 

Στην Α' Δημοτικού σε σύνολο 132 αγωνισθέντων μαθητών έχουμε μια σημαντική “ομάδα” 4 παιδιών που δείχνει ότι το μέλλον της ανήκει!

 

Ο Ιάσων Μακρυλάκης έκανε εξαιρετική εμφάνιση και κατέλαβε την 4η θέση της βαθμολογίας σε σύνολο 132 μαθητών, ενώ άγγιξε το χρυσό μετάλλιο που του το στέρησε η ήττα στον τελευταίο αγώνα.

 

μακρυλακης ιασωνας σκακι

 

H Ιωάννα Σερέτη κατέλαβε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα κορίτσια και τη 15η θέση στη γενική κατάταξη, συνεχίζοντας έτσι το σερί καλών εμφανίσεων (1η στην Αττική φέτος και πέρσι στα Νήπια)

 

σερετη ιωαννα σκακι

 

Ο Σωτήρης Σταυρόπουλος έκανε πολύ καλή εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 12η θέση, δείχνοντας την εμφανή αγωνιστική του άνοδο το τελευταίο διάστημα.

 

σταυροπουλος σωτηρης σκακι

 

Ο Αλέξανδρος Μισθός πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κατέλαβε την 14η θέση.

 

μισθος αλεξανδρος

 

Στην Β' Δημοτικού σε σύνολο 199 αγωνισθέντων μαθητών ο Κωνσταντίνος Σπέης σύγκεντρωσε 4 βαθμούς σε 9 αγώνες στην πρώτη του συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Σημαντικές εμπειρίες για επόμενες διοργανώσεις απέσπασαν στη Β Δημοτικού ο Φωτεινέας Βασίλης ( 4,5/9) και ο Νικόλας Αργυρόπουλος (4/9).

 

Στην Γ Δημοτικού πολύ καλή η προσπάθεια του Σταύρου Ρεπούσκου με 4/9, σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, που θα αποτελεί σημαντική εμπειρία για το μέλλον.

 

ρεπουσκος σταυρος σκακι

 

Η Κορίνα Αργυροπούλου στην πρώτη της συμμετοχή σε σημαντική διοργάνωση απέσπασε σημαντικές εμπειρίες κάνοντας τελικά 3,5/9.

 

αργυροπουλου κορινα σκακι

 

Στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Αντώνης Μισθός παίρνοντας την 7η θέση στην κατηγορία Δ-Ε-ΣΤ Δημοτικού.

 

Τέλος, αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια και στους διοργανωτές των αγώνων, οι οποίοι κατάφεραν με την μεγάλη τους εμπειρία να φέρουν εις πέρας άψογα μια τόσο μαζική διοργάνωση χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

 

 
 
 
 
Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2013 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Powered by seosolution.gr.