BLOG

Δραστηριότητες για παιδιά – Δημιουργική Απασχόληση

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι γονείς αναζητούν εξωσχολικές δραστηριότητες για τα παιδιά τους τις οποίες το σχολείο δεν μπορεί να καλύψει. Η δημιουργική απασχόληση έχει αναπτυχθεί ιδιαιτέρως με δραστηριότητες όπως ζωγραφική, χορός, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές κ.α.


Ένα παιδί προσχολικής ή σχολικής ηλικίας στις μέρες μας είναι δύσκολο να διαθέτει την καθημερινή αποκλειστική και πλήρη ενασχόληση μαζί του των γονιών του. Βασική προϋπόθεση είναι ο ελεύθερος χρόνος, καλή ψυχολογική διάθεση, διάθεση για δημιουργία, οικονομική άνεση. Για την οργάνωση συστηματικής απασχόλησης των παιδιών, έχουν δημιουργηθεί οργανωμένα κέντρα είτε Πολιτιστικά είτε Αθλητικά που καλύπτουν αυτό το “κενό”.


δραστηριότητες παιδιά δημιουργική απασχόλησηΌλες αυτές οι δραστηριότητες βοηθούν τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν και να ενισχύσουν δεξιότητες ενώ ταυτόχρονα αποτελούν παιχνίδι και ευχάριστη απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο τους. Μια από αυτές τις δραστηριότητες για τα παιδιά είναι και το σκάκι, το οποίο γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια!

Γιατί να μάθει το παιδί μου σκάκι;

Με βάση επιστημονικές έρευνες, το σκάκι έχει πολλαπλά οφέλη ιδίως στα παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών. Η πρόοδος της επιστήμης οδηγεί σε νέα συμπεράσματα για τη συνεισφορά του σκακιού στη διαμόρφωση του εγκεφάλου του παιδιού.

Βασικά οφέλη που προσφέρει το σκάκι είναι τα παρακάτω:

  • Αυξάνει τη νοημοσύνη
  • Βελτιώνει τη μνήμη
  • Εξασκεί και τα 2 ημισφαίρια του εγκεφάλου
  • Βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση
  • Βελτιώνει την ικανότητα για επίλυση προβλημάτων
  • Αυξάνει τη δημιουργικότητα
  • Βελτιώνει την ικανότητα μελέτης
  • Αναπτύσσει την ικανότητα για πρόβλεψη και στρατηγικό σχεδιασμό
  • Βοηθά στην πρόληψη του αλτσχάιμερ

Δεν είναι τυχαίο ότι στα σχολικά πρωταθλήματα σκάκι συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά απ'όλη την Ελλάδα, με αγώνες σε Τοπικό αλλά και Πανελλήνιο επίπεδο. Σε πολλές χώρες, το σκάκι έχει ενταχθεί επισήμως στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Δημοτικών σχολείων όπως π.χ στη Ρωσία, Αγγλία, Τουρκία, Αρμενία, Γεωργία, Κίνα κ.α.

Πότε ξεκινούν τα μαθήματα σκάκι;

Τα μαθήματα σκάκι στην “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού” ξεκινούν φέτος από 12 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Μαΐου. Υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα 6-10 παιδιών ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία. Υπάρχουν ειδικά τμήματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και Α' Δημοτικού. Όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν προς το τέλος της σχολικής χρονιάς να συμμετάσχουν σε εσωτερικούς, διασυλλογικούς και σχολικούς αγώνες.


Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν το σκάκι, μια δραστηριότητα ευχάριστη και εκπαιδευτική!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον προπονητή κ. Κώστα Τσιάμη στο τηλ. 6977 220309


Καλή Σχολική Χρονιά !

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

  • Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.
  • Υπάρχει η δυνατότητα για online μαθήματα σκάκι μέσω Zoom.
  • Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
  • Αναλαμβάνουμε μαθήματα σκάκι σε Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6977220309

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  1. Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου). 3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.
  2. Ξενοπούλου 13, Νέο Ψυχικό (2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού).