Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

σχολικο σκακι βορεια προαστια

 

Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Βορείων Προαστίων 2016

Το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι για τα Βόρεια Προάστια θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Απριλίου , στις 10.00,  στο Athens Mall στο Μαρούσι στα πλαίσια της chessnale 2016.
Στο σχολικό πρωτάθλημα μπορούν να αγωνιστούν μαθητές από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια των Δήμων που ανήκουν στα Βόρεια Προάστια (Χαλάνδρι, Μαρούσι, Χολαργός, Παπάγου, Αγια Παρασκευή, Φιλοθεη – Ψυχικό, Κηφισιά, Βριλήσσια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεντέλη, Πεύκη και Μεταμόρφωση)

Όσα παιδιά θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου. Κάθε παρτίδα διαρκεί το ανώτερο 30 λεπτά. Αν μια παρτίδα δεν έχει λήξει μετά από 20 λεπτά τότε χρησιμοποιείται σκακιστικό ρολόι και το κάθε παιδί θα έχει 5 λεπτά για να ολοκληρώσει την παρτίδα. Αναλυτική ανακοίνωση των αγώνων μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link : http://essnachess.gr/prokirikseis-sxolikwn/item/95-atomikosxolikovoriou2016

Τα σχολικά Πρωταθλήματα αποτελούν μια μαζική διοργάνωση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα. Για τους περισσότερους αποτελεί εισαγωγή στο αγωνιστικό σκάκι, με επόμενο βήμα την εγγραφή τους σε σκακιστικό σύλλογο και συμμετοχή σε επίσημους αγώνες.

Το σχολικό σκάκι γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πολλά δημόσια σχολεία κάνουν μαθήματα σκάκι σε συνεργασία με συλλόγους γονέων και πολλά ιδιωτικά σχολεία το έχουν εισάγει ως μάθημα επιλογής στο διδακτικό πρόγραμμα.

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2013 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Powered by seosolution.gr.