Μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους, στο Νέο Ψυχικό αλλά και Online. Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο από την Γ.Γ.Α. και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της επίσημες διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά εσωτερικά πρωταθλήματα, τουρνουά open και διαλέξεις.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Υπάρχει η δυνατότητα για online μαθήματα σκάκι μέσω Zoom.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 4 Μαΐου το  «1o ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού . Διοργανωτές ήταν ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού, ο ΟΚΑΠΑ, ο Αθλητικός Σύλλογος «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού»  σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαχρόνης και κ. Γαλάνης και ο Τοπικός Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Ψυχικού κ. Γιαννίκος, οι οποίοι ήταν μέλη και της οργανωτικής επιτροπής, βοηθώντας στην άριστη οργάνωση και διεξαγωγή των σκακιστικών αγώνων.
 
Συμμετείχαν συνολικά 82 μαθητές του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και αθλητές του σκακιστικού αθλητικού συλλόγου «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού». Όλοι οι μικροί σκακιστές έπαιξαν 5 παρτίδες με αντιπάλους μαθητές της ίδιας ηλικίας και τάξης. Τις κληρώσεις του Ελβετικού συστήματος με χρήση του σκακιστικού προγράμματος κληρώσεων  ‘’Swiss Manager’’ είχε αναλάβει ο Διεθνής Διαιτητής κ. Ανδρέας Κοντοκάνης, ο οποίος με τη μεγάλη εμπειρία του ως διαιτητής σε Παγκόσμιες Διοργανώσεις, βοήθησε τα μέγιστα στην επιτυχία των αγώνων. 
 
Τις απονομές στη λήξη του τουρνουά έκανε ο Αντιπρόεδρος της «Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού» και Τοπικός Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Ψυχικού κ. Γιαννίκος».
 
Βραβεύτηκε αρχικά με κύπελλο το Σχολείο με την πολυπληθέστερη συμμετοχή, το οποίο ήταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Ψυχικού.
 
σκακι σιμουλτανε
 
Οι νικητές ανά κατηγορία είναι οι παρακάτω:
 
Νηπιαγωγεία
1ος Καγκελάρης Γρηγόρης  2ος  Γυφτέας Άγγελος  3ος Τουλιάτος Ευτύχιος              
 
Α' Τάξη Δημοτικού
1ος  Μητσάκος Νικόλαος  2ος     Πανούσης Κωνσταντίνος   3ος   Γκαπλιάς Βασίλης  
1ο Κορίτσι Ζήκου Σμαράγδα
 
Β' Τάξη Δημοτικού
1ος Γυφτέας Παναγιώτης   2ος  Μαυρουδής Χριστόφορος 3ος    Πιερράκος Γιάννης  
1ο Κορίτσι Κασιμάτη Νεφέλη
 
Γ' Τάξη Δημοτικού
1ος  Τουλιάτος Παπατζανάτος 2ος  Καραγιάννης Οδυσέας 3ος  Καγκελάρης Δημήτρης  
1ο Κορίτσι Περίδρομου Ελισάβετ
 
Δ' Τάξη Δημοτικού
1ος Καραχάλιος Πάρις  2ος   Μακαντάσης Γιώργος   3ος  Γκίκας Γιώργος  
1ο Κορίτσι Νικολοπούλου Καλλιόπη
 
Ε' Τάξη Δημοτικού
1ος  Καμπάνης Διαμαντής    2ος  Μακάρεμ Μάριος     3ος  Χρυσικόπουλος Δημήτρης    
1ο Κορίτσι Μακάρεμ Μαρίλια
 
ΣΤ' Τάξη Δημοτικού
1ος Απόκης Γιάννης  2ος  Περίδρομος Χρήστος 3ος  Καραντάνης Γιάννης  
1ο Κορίτσι Δράζιου Ασημίνα
 
Γυμνάσια
1ος Μπουλαματσής Κωνσταντίνος 2ος Κελεπούρης Παντελής 3ος Δασκαλάκης Παναγιώτης
1ο Κορίτσι Κελεπούρη Κωνσταντίνα
 
Λύκεια
1ος   Σιγάλας Πάρις                       
 
Θετικό στοιχείο των αγώνων θεωρείται το γεγονός ότι συμμετείχαν και μαθητές που δεν παρακολουθούν οργανωμένα μαθήματα σκάκι και ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με αγώνες του κορυφαίου αυτού πνευματικού αθλήματος. Η διοργάνωση του Σχολικού Πρωταθλήματος για 1η φορά στο Δήμο μας και μάλιστα με τόσο μεγάλη επιτυχία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνει ετήσιος θεσμός όπως έχει γίνει αντίστοιχα με τους Αγώνες Σιμουλτανέ που θα διεξαχθούν φέτος για 5η συνεχή χρονιά, την Κυριακή 11 Μαΐου και ώρα 10.30 στην πλατεία Ελευθερίας Νέου Ψυχικού.
 
Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

1) Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου). 3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

2) Ξενοπούλου 13, Νέο Ψυχικό (2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2023 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους - Powered by seosolution.gr.