Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου διεξήχθη στην πλατεία Ελευθερίας αγώνας επίδειξης σκάκι Σιμουλτανέ. Τον αγώνα επίδειξης έδωσε ο προπονητής του συλλόγου «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» Κώστας Τσιάμης αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα 40 μικρούς σκακιστές από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης και γειτονικών Δήμων. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι γονείς των παιδιών καθώς και πλήθος κόσμου.

σκακι σιμουλτανε στο Δημο Φιλοθεης Ψυχικου

Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαχρόνης και κ. Γαλάνης, καθώς και ο Τοπικός Σύμβουλος Νέου Ψυχικού κ. Γιαννίκος. Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Αντιδήμαρχος Νέου Ψυχικού κ. Παπαχρόνης κάνοντας την πρώτη σκακιστική κίνηση. Στον αγώνα οι μικροί σκακιστές είχαν τη δυνατότητα να τεστάρουν τις γνώσεις που αποκόμισαν όλη τη χρονιά απέναντι στον προπονητή τους. Η εμφάνισή τους ήταν πολύ καλή χωρίς όμως κάποιο παιδί να καταφέρει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα. Στο τέλος του αγώνα όλα τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους. Επιπλέον οι πέντε παίκτες που έπαιξαν τις καλύτερες παρτίδες και δυσκόλεψαν περισσότερο τον προπονητή τους έλαβαν μετάλλια και τις απονομές έκαναν οι παριστάμενοι Αντιδήμαρχοι. Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι τα εξής: Γαλάνης Άρης, Μακάρεμ Μάριος, Χρυσικόπουλος Δημήτρης, Ψαλίδας Δημήτρης και Κρέστας Βάϊος.

απονομες σκακι σιμουλτανε Δημου Φιλοθεης-Ψυχικου

Το απόγευμα της Κυριακής διεξήχθη στην έδρα του σκακιστικού ομίλου δεύτερος αγώνας σιμουλτανέ με παιδιά που δε συμμετείχαν το πρωί. Ο αγώνας αυτός έγινε με χρήση σκακιστικών ρολογιών και καταγραφή κινήσεων. Καλύτερη απόδοση που συνοδεύτηκε και από μετάλλιο είχαν οι: Κελεπούρη Κωνσταντίνα, Κελεπούρης Παντελής και Δασκαλάκης Παναγιώτης.

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2013 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Powered by seosolution.gr.