Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

σκακι στις φυλακες Για πρώτη φορά διοργανώθηκε τουρνουά  μεταξύ κρατουμένων από διαφορετικές  φυλακές και μάλιστα από διαφορετικές  ηπείρους! 10  Ρώσοι κρατούμενοι από  διάφορες φυλακές της χώρας αντιμετώπισαν  10 κρατούμενους από φυλακή του Σικάγο. Ο  αγώνας έγινε μέσω   internet και skype και  διήρκησε συνολικά 2 ώρες με νικητές τους  Ρώσους 15,5-4,5.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Ρώσος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Ανατόλι Κάρποβ, ο οποίος αντιμετωπίζει συστηματικά στη σκακιέρα φυλακισμένους συμπατριώτες του, τα τελευταία περίπου 12 χρόνια. Όπως δήλωσε ο ίδιος, το σκάκι βοηθά το σωφρονισμό και την επανένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία. Mετά την επιτυχία της πρώτης αυτής προσπάθειας υπάρχει η σκέψη να επαναληφθούν αντίστοιχες διοργανώσεις με συμμετοχή περισσοτέρων χωρών!

Στην Ελλάδα γίνονται μαθήματα σκάκι στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα από το 2011 με την βοήθεια της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και του συλλόγου ‘Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος’. Ο διευθυντής του σχολείου σκέφτηκε ότι μια δραστηριότητα όπως το σκάκι που δεν περιορίζεται στη γλώσσα, θα βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των μαθητών οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είναι αλλοδαποί διαφορετικών εθνικοτήτων.

Την Τρίτη 16/4/13 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας επισκέφτηκε τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα και την αίθουσα διδασκαλίας σκακιού, συγχαίροντας όλους όσους βοηθούν στην πραγματοποίηση των μαθημάτων σκακιού.

παπουλιας σκακι

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε αναλυτικά για τα μαθήματα σκάκι, τις αίθουσες των οποίων επισκέφθηκε και παρακολούθησε παρτίδες σκάκι μεταξύ του προπονητή Αλέξανδρου Ρηγόπουλου-Τσίγγου και ενός κρατουμένου.

 

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2013 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Powered by seosolution.gr.