Μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους, στο Νέο Ψυχικό αλλά και Online. Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο από την Γ.Γ.Α. και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της επίσημες διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά εσωτερικά πρωταθλήματα, τουρνουά open και διαλέξεις.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Υπάρχει η δυνατότητα για online μαθήματα σκάκι μέσω Zoom.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

11o τουρνουα σκακι ψυχικου 2020

 

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο Σύλλογος «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» προκηρύσσει το «11ο Open Α.Σ. Νέου Ψυχικού» που θα διεξαχθεί από 11 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2020  με ελβετικό σύστημα 5 γύρων με Εθνική και Διεθνή Αξιολόγηση.

 

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

Κυριακή              11           Οκτωβρίου      1ος γύρος              ώρα 11:00

Κυριακή              18           Οκτωβρίου      2ος γύρος              ώρα 11:00

Κυριακή              25           Οκτωβρίου      3ος γύρος              ώρα 11:00

Κυριακή               1            Νοεμβρίου      4ος γύρος              ώρα 11:00

Κυριακή               8            Νοεμβρίου       5ος γύρος             ώρα 11:00

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.

 

3. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: 90 λεπτά +30 δευτ/κίνηση από την 1η κίνηση.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Σκακιστής, που δεν θα προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 60 λεπτών από την έναρξη των αγώνων θα μηδενίζεται.

 

4.  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Εντευκτήριο της Α.Σ. Νέου Ψυχικού, Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (κοντά στο μετρό “Εθνική Άμυνα”).

 

5. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 15€. Τα παράβολα συμμετοχής θα κατατεθούν στο χώρο των αγώνων πριν από την έναρξη του 1ου γύρου.

 

6. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Γεώργιος Τσιάμης και διαιτητές ο Κωνσταντίνος Τσιάμης και η  Ευγενία Ζευγίτη.

 

7. ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές με Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας της Ε.Σ.Ο.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο τηλέφωνο 6977220309, Κώστας Τσιάμης (απογευματινές ώρες) ή στo This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. μέχρι το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Ανώτατο όριο συμμετοχών είναι τα 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

8. ΑΝΑΒΟΛΕΣ – ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Αναβολές αγώνων επιτρέπονται σε συνεννόηση με τον Διευθυντή Αγώνων. Οι εξαιρέσεις επιτρέπονται με έγκαιρη ενημέρωση.

 

9. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Για την άρση ισοβαθμιών θα χρησιμοποιηθούν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

 

(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)

(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)

(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα)

(δ). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της)

 

Οι κληρώσεις θα εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας www.psychikochess.gr και στο www.chess-results.com.

 

10. ΕΠΑΘΛΑ:

 

1ος Γενικής                  Μετάλλιο  και σκακιστικό βιβλίο

2ος Γενικής                  Μετάλλιο και σκακιστικό βιβλίο

3ος Γενικής                  Μετάλλιο και σκακιστικό βιβλίο

1ος – 1η κάτω των 16   Μετάλλιο

1ος – 1η κάτω των 12   Μετάλλιο

1ος – 1η κάτω των 08   Μετάλλιο

 

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ανά ειδική κατηγορία είναι τρεις σκακιστές.  Παίκτης ο οποίος αποχωρεί από το Τουρνουά δεν δικαιούται έπαθλο.

 

11. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων, η οποία θα είναι τριμελής. Από την Επιτροπή θα εξαιρούνται όσα μέλη της έχουν σχέση με τους αθλητές που εμπλέκονται στην ένσταση. Η σύνθεση της Επιτροπής θα καθορισθεί πριν την έναρξη του τουρνουά με μέριμνα του Επικεφαλής Διαιτητή. Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 50€ και μπορεί να κατατεθεί στο Διευθυντή Αγώνων ή στον Επικεφαλής Διαιτητή. Αν η ένσταση γίνει δεκτή το παράβολο επιστρέφεται, αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.

 

12. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΣΟ: Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα όσα ρητά ορίζονται στο ισχύον Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλοτης ΕΣΟ, όπως έχει αναρτηθεί στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: https://www.chessfed.gr/archives/9187

 

13. ΓΕΝΙΚΑ: Στις διοργανώσεις του Συλλόγου «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού», επιτρέπεται η φωτογράφιση-βιντεοσκόπηση των αθλητών από εξουσιοδοτημένο φωτογράφο του Συλλόγου. Το φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από τον Σύλλογο για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα.

 

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η Διεύθυνση Αγώνων.

 

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

1) Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου). 3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

2) Ξενοπούλου 13, Νέο Ψυχικό (2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2023 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους - Powered by seosolution.gr.