Μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους, στο Νέο Ψυχικό αλλά και Online. Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο από την Γ.Γ.Α. και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της επίσημες διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά εσωτερικά πρωταθλήματα, τουρνουά open και διαλέξεις.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Υπάρχει η δυνατότητα για online μαθήματα σκάκι μέσω Zoom.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού συμμετείχε με 19 αθλητές της στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα σκάκι 2019, που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής για την ομάδα μας. Η συμμετοχή των αθλητών μας στην κορυφαία ατομική διοργάνωση σε σχολικό επίπεδο αποτελεί επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας που έχουν καταβάλει την φετινή χρονιά όλα τα παιδιά σε προπονήσεις καθώς επίσης σε εσωτερικούς και διασυλλογικούς αγώνες.

 

ακαδημια σκακι νεου ψυχικου

 

πανελληνιο μαθητικο σκακι 2019

 

 

Την 1η ημέρα των αγώνων που έγινε το Ομαδικό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων την ευχάριστη έκπληξη έκανε η Σχολή Μωραίτη που πήρε την 2η θέση σε σύνολο 57 Δημοτικών από όλη την Ελλάδα! Οι αθλητές μας Μακρυλάκης Ιάσων με 6/6(!) και Σταυρόπουλος Σωτήρης με 3/5 συνέβαλαν αποφασιστικά στην μεγάλη αυτή επιτυχία. Αν αναλογιστούμε ότι οι αθλητές μας είναι στην Β' Δημοτικού και αντιμετώπιζαν σε όλους τους γύρους παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού συμπεραίνουμε ότι το μέλλον τους ανήκει!

 

σχολη μωραιτη σκακι

 

 

Στα Ατομικά Πρωταθλήματα στην κατηγορία των νηπίων η Ελένη Σερέτη πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κατέλαβε την 5η θέση στα κορίτσια!

 

σερετη ελενη σκακι

 

Στην Β' Δημοτικού σε σύνολο 142 μαθητών η δυνατή “ομάδα” παιδιών δείχνει ότι το μέλλον της ανήκει! Ο Σωτήρης Σταυρόπουλος πήρε την 3η θέση κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση με 7,5/9! Ο Ιάσων Μακρυλάκης κατέλαβε την 5η θέση με 7/9 δείχνοντας σταθερότητα στο βάθρο των νικητών σε μαθητικά πρωταθλήματα! Ο Αλέξανδρος Μισθός κατέλαβε την 7η θέση με 7/9 δείχνοντας σημαντική αγωνιστική βελτίωση όπως επίσης και ο Βαγγέλης Πρίφτης που κατετάγη 15ος με 6,5/9! Η Ιωάννα Σερέτη με 5/9 κατέλαβε την 10η θέση στα κορίτσια πραγματοποιώντας και αυτή πολύ καλή εμφάνιση. Τέλος, σημαντική προσπάθεια έκαναν ο Τασιούλας Βαγγέλης με 4,5/9, ο Αλέξανδρος Ζέρβας με 4/9 και ο Σωτήρης Μαυρογιώργος με 2/9 οι οποίοι αγωνίστηκαν για πρώτη χρονιά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα.

 

 

σταυροπουλος μακρυλακης σκακι

 

Στην Γ' Δημοτικού σε σύνολο 176 μαθητών ο Νικόλας Αργυρόπουλος συγκέντρωσε 5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Σημαντικές εμπειρίες για επόμενες διοργανώσεις απέσπασαν ο Κωνσταντίνος Σπέης με 4/9, η Σοφία Μαυρογιώργου με 3/9 και η Αγγελική Αγκριθαράκη με 2/9.

 

Στην Δ' Δημοτικού πολύ καλή ήταν η προσπάθεια του Σταύρου Ρεπούσκου με 5/9 δείχνοντας την αγωνιστική του άνοδο τη φετινή χρονιά. Επίσης η Κορίνα Αργυροπούλου συγκέντρωσε 3/9.

 

Στην Ε' Δημοτικού, σε μία δύσκολη κατηγορία, σημαντική ήταν η προσπάθεια από τον Γρηγόρη Καγκελάρη με 4/9 και τον Βελισσάριο Αυγητίδη επίσης με 4/9.

 

Στην Β' Γυμνασίου ο Δημήτρης Καγκελάρης με 4/9 έδωσε τον καλύτερό του εαυτό απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους.

 

Στην κατηγορία του Όπεν, στο γκρουπ των τάξεων Δ-Ε-ΣΤ εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Γιώργος Μανωλάς με 5/9 καταλαμβάνοντας την 8η θέση όπως και ο Δημήτρης Μανωλάς με 5/9 καταλαμβάνοντας την 9η θέση.

 

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των μικρών σκακιστών μας για τη διαρκή στήριξη των προσπαθειών των παιδιών τους!

 

σκακι γονεις

 

Τέλος, αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια και στους διοργανωτές των αγώνων, οι οποίοι κατάφεραν με την μεγάλη τους εμπειρία να φέρουν εις πέρας άψογα μια τόσο μαζική διοργάνωση χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

 

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

1) Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου). 3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

2) Ξενοπούλου 13, Νέο Ψυχικό (2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2023 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους - Powered by seosolution.gr.