Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Το τριήμερο 9-11 Απριλίου διεξήχθη στο Λουτράκι το 29ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι. Για ακόμα μια χρονιά, το μαθητικό πρωτάθλημα ήταν η μαζικότερη σκακιστική διοργάνωση της χρονιάς, καθώς αγωνίστηκαν συνολικά 831 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα!

 

σκακι μαθητικο λουτρακι 2017

 

 

Η φετινή “καινοτομία” της διοργάνωσης ήταν ότι οι αγώνες δεν διεξήχθησαν σε κάποιο συνεδριακό χώρο ξενοδοχείου, αλλά στο κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου με την παρουσία στις κερκίδες των συνοδών, γονέων και προπονητών. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε τόσος πολύ κόσμος συγκεντρωμένος και πολλοί πίστευαν ότι θα υπήρχαν αρκετά προβλήματα, η διοργάνωση υπήρξε εξαιρετική. Καθοριστική για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων ήταν η συμμετοχή έμπειρων διαιτητών και διοργανωτών.

 

σκακι σχολικο κυπελλο 2017 λουτρακι

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι την Ακαδημία Σκάκι Ν. Ψυχικού εκπροσώπησαν 4 μικροί σκακιστές μας, που αποτελεί την μεγαλύτερη εκπροσώπηση του Συλλόγου μας μέχρι σήμερα.

 

τσιαμης μακρυλακης τσιμπουρακης σερετη καγκελαρης σκακι

 

 

Στην κατηγορία των Νηπίων είχαμε 2 συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, δείγμα της συστηματικής δουλειάς που γίνεται στις μικρές ηλικίες καθώς κάθε χρόνο ξεπηδούν νέα ταλέντα. Ο Ιάσoνας Μακρυλάκης πέτυχε πολύ μεγάλη διάκριση καταλαμβάνοντας την 3η θέση! Ο Ιάσoνας, ο οποίος είχε καταλάβει και την 2η θέση στα Νήπια στην Αττική, έκανε πολύ δυνατό φίνις την 2η μέρα με 3/3 που του εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο. Την 1η θέση κατέλαβε ο Φίλιππος Βούζας, περσινός μαθητής της Ακαδημίας μας.

 

μακρυλακης ιασονας σκακι

 

Στα κορίτσια, η Ιωάννα Σερέτη κατέλαβε την 5η θέση, χάνοντας το μετάλλιο στην τελευταία παρτίδα! Τόσο ο Ιάσoνας όσο και η Ιωάννα έχουν ξεκινήσει σκάκι από το προνήπιο πέρσι και οι επιτυχίες τους αποτελούν επιστέγασμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας που έχουν κάνει τα 2 αυτά χρόνια.

 

σερετη ιωαννα σκακι

 

 

Στην κατηγορία της Α' Δημοτικού, ο Δημήτρης Τσιμπουράκης κατέλαβε την 15η θέση. Ένα αποτέλεσμα που τον αδικεί καθώς ήταν στις πρώτες θέσεις σε όλο το τουρνουά, αλλά 2 ήττες στους τελευταίους 2 αγώνες (η μία από τον 1ο της τελικής κατάταξης), του στέρησαν ένα μετάλλιο. Σίγουρα το μέλλον του ανήκει!

 

τσιμπουρακης δημητρης σκακι

 

Στην Γ' Δημοτικού, σε μία δύσκολη κατηγορία φέτος, ο Γρηγόρης Καγκελάρης κατέλαβε την 35η θέση. Ο Γρηγόρης έχει ξεκινήσει σκάκι και αυτός από το προνήπιο και είναι ήδη 5 χρόνια στα τμήματα της Ακαδημίας μας, με πολλές μέχρι τώρα επιτυχίες.

 

καγκελαρης δημητρης σκακι

 

Θέλουμε να συγχαρούμε και τα 4 παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στους αγώνες και να τους ευχηθούμε και νέες επιτυχίες στο μέλλον.

 

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2013 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Powered by seosolution.gr.