Το τριήμερο 9-11 Απριλίου διεξήχθη στο Λουτράκι το 29ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι. Για ακόμα μια χρονιά, το μαθητικό πρωτάθλημα ήταν η μαζικότερη σκακιστική διοργάνωση της χρονιάς, καθώς αγωνίστηκαν συνολικά 831 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα!
Η φετινή “καινοτομία” της διοργάνωσης ήταν ότι οι αγώνες δεν διεξήχθησαν σε κάποιο συνεδριακό χώρο ξενοδοχείου, αλλά στο κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου με την παρουσία στις κερκίδες των συνοδών, γονέων και προπονητών. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε τόσος πολύ κόσμος συγκεντρωμένος και πολλοί πίστευαν ότι θα υπήρχαν αρκετά προβλήματα, η διοργάνωση υπήρξε εξαιρετική. Καθοριστική για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων ήταν η συμμετοχή έμπειρων διαιτητών και διοργανωτών.
Στο αγωνιστικό κομμάτι την Ακαδημία Σκάκι Ν. Ψυχικού εκπροσώπησαν 4 μικροί σκακιστές μας, που αποτελεί την μεγαλύτερη εκπροσώπηση του Συλλόγου μας μέχρι σήμερα.
Στην κατηγορία των Νηπίων είχαμε 2 συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, δείγμα της συστηματικής δουλειάς που γίνεται στις μικρές ηλικίες καθώς κάθε χρόνο ξεπηδούν νέα ταλέντα. Ο Ιάσoνας Μακρυλάκης πέτυχε πολύ μεγάλη διάκριση καταλαμβάνοντας την 3η θέση! Ο Ιάσoνας, ο οποίος είχε καταλάβει και την 2η θέση στα Νήπια στην Αττική, έκανε πολύ δυνατό φίνις την 2η μέρα με 3/3 που του εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο. Την 1η θέση κατέλαβε ο Φίλιππος Βούζας, περσινός μαθητής της Ακαδημίας μας.
Στα κορίτσια, η Ιωάννα Σερέτη κατέλαβε την 5η θέση, χάνοντας το μετάλλιο στην τελευταία παρτίδα! Τόσο ο Ιάσoνας όσο και η Ιωάννα έχουν ξεκινήσει σκάκι από το προνήπιο πέρσι και οι επιτυχίες τους αποτελούν επιστέγασμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας που έχουν κάνει τα 2 αυτά χρόνια.
Στην κατηγορία της Α' Δημοτικού, ο Δημήτρης Τσιμπουράκης κατέλαβε την 15η θέση. Ένα αποτέλεσμα που τον αδικεί καθώς ήταν στις πρώτες θέσεις σε όλο το τουρνουά, αλλά 2 ήττες στους τελευταίους 2 αγώνες (η μία από τον 1ο της τελικής κατάταξης), του στέρησαν ένα μετάλλιο. Σίγουρα το μέλλον του ανήκει!
Στην Γ' Δημοτικού, σε μία δύσκολη κατηγορία φέτος, ο Γρηγόρης Καγκελάρης κατέλαβε την 35η θέση. Ο Γρηγόρης έχει ξεκινήσει σκάκι και αυτός από το προνήπιο και είναι ήδη 5 χρόνια στα τμήματα της Ακαδημίας μας, με πολλές μέχρι τώρα επιτυχίες.
Θέλουμε να συγχαρούμε και τα 4 παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στους αγώνες και να τους ευχηθούμε και νέες επιτυχίες στο μέλλον.