Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού στα πλαίσια των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων του διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικου” αγώνα σκάκι επίδειξης Σιμουλτανέ την Κυριακή 22 Μαίου 2016, στις 17:30 . Τον αγώνα θα δώσει ο προπονητής σκάκι του συλλόγου και Fide Master Κώστας Τσιάμης, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα 40 αντιπάλους.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται τηλεφωνικά στο 6977-220309. Θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού καθώς και εγγεγραμμένοι αθλητές της “Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού”.

 

Ευπρόσδεκτοι είναι και όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις παρτίδες από κοντά!

 

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και μετάλλια στους νικητές και για τις 5 καλύτερες παρτίδες.

 

Τι είναι το Σιμουλτανέ;

 

Το Σιμουλτανέ είναι ένας αγώνας επίδειξης, στον οποίο κάποιος ισχυρός σκακιστής αντιμετωπίζει ταυτόχρονα αρκετούς αντιπάλους. Σε κάθε “γύρο” πραγματοποιεί μια κίνηση και ο αντίπαλος απαντά με την κίνησή του μόλις ο σκακιστής επιστρέψει στην παρτίδα του. Συμμετέχουν νεαροί σκακιστές, ερασιτέχνες ενήλικοι ή και άτομα γνωστά από άλλους χώρους (ηθοποιοί, πολιτικοί, κλπ.).

 

Μπορείτε στο παρακάτω βίντεο να δείτε χαρακτηριστικά στηγμιότυπα από σιμουλτανέ, όπου ο παγκόσμιος πρωταθλητής Magnus Carlsen αντιμετωπίζει ταυτόχρονα 20 αντιπάλους.

 

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2013 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Powered by seosolution.gr.