Η «Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού» αποτελεί αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο που δραστηριοποιείται στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι από τους πιο δραστήριους σκακιστικούς συλλόγους της Αττικής καθώς συμμετέχει σε όλες της διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και διοργανώνει τακτικά Εσωτερικά Πρωταθλήματα.Τα μαθήματα σκάκι παρακολουθεί μεγάλος αριθμός παιδιών που προέρχονται κυρίως από τα Δημοτικά σχολεία Νέου Ψυχικού,Παλαιού Ψυχικού και Φιλοθέης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά και ενήλικες παρακολουθούν κυρίως Δημότες Φιλοθέης - Ψυχικού αλλά και ενδιαφερόμενοι από γειτονικές περιοχές: Γαλάτσι, Αθήνα, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.

Λειτουργούν ειδικά τμήματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α' Δημοτικού.

Εγγραφές και νέα τμήματα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Μεγάλη επιτυχία για την Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού στο Σχολικό Πρωτάθλημα Βορείων Προαστίων 2016

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 διεξήχθη το Σχολικό Πρωτάθλημα Βορείων Προαστίων 2016 στο Μall Athens στο Μαρούσι που με τόση ανυπομονησία περίμεναν οι μικροί αθλητές του Συλλόγου μας. Στους αγώνες συμμετείχαν μαθητές όλων των ηλικιών από τις περιοχές των Βορείων Προαστίων (Χαλάνδρι, Μαρούσι, Χολαργός, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη-Ψυχικό, Κηφισιά, Βριλήσσια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεντέλη, Πεύκη και Μεταμόρφωση).

Οι αγώνες διεξήχθησαν  ξεχωριστά για κάθε τάξη από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο ανεξαρτήτως αν ανήκαν σε σκακιστικούς Συλλόγους. Η συμμετοχή ήταν μαζική και περισσότεροι από 600 μικροί σκακιστές είχαν φτάσει πριν τις 10:00, πολλοί  μαζί με τους γονείς τους, στον τελευταίο όροφο του Mall Athens περιμένοντας  υπομονετικά την έναρξη των αγώνων. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και οι αγώνες ξεκίνησαν χωρίς καθυστέρηση  και τελείωσαν  γύρω στις 15:00. Κάθε μικρός σκακιστής συμμετείχε σε 7 αγώνες διάρκειας έως 30 λεπτών ,20 λεπτά χωρίς σκακιστικό ρολόι και κατόπιν με ρολόι και  χρόνο 5 λεπτών για τον καθένα για να ολοκληρώσουν την παρτίδα.


Ο ενθουσιασμός των μικρών σκακιστών ήταν έκδηλος και η αγωνιστικότητα τους απαράμιλλη άσχετα με το αποτέλεσμα που πετύχαιναν σε κάθε παρτίδα, κάτι που εξέπληττε και τους ίδιους τους γονείς που συμμετείχαν νοερά στην προσπάθεια των παιδιών τους. Άλλωστε οι νίκες και οι ήττες  είναι συνυφασμένες με τη ζωή και οι μικροί σκακιστές μαθαίνουν από νωρίς να τις αποδέχονται και να τις διαχειρίζονται με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία. Στο τέλος των αγώνων δόθηκαν μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές από κάθε τάξη και στο πρώτο κορίτσι.


Στο τέλος όλα τα παιδιά έφυγαν έχοντας στις αποσκευές τους την πολύτιμη εμπειρία των αγώνων, τη γνώση για λάθη που πρέπει να αποφεύγουν στο μέλλον και το στοίχημα με τον εαυτό τους ότι την επόμενη φορά θα έχουν κάποιο ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα που πηγάζει από τη δημιουργική ενασχόληση τους με το πνευματικό αυτό άθλημα. Κάποιοι όμως έδωσαν ένα πιο σύντομο ραντεβού αφού προκρίθηκαν στα τελικά του Σχολικού Πρωταθλήματος Αττικής που θα διεξαχθεί στην Παλλήνη το ερχόμενο Σάββατο 9 Απριλίου 2016 και στο οποίο θα συμμετάσχουν όσοι προκρίθηκαν από όλες τις Περιφέρειες της Αττικής.


Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού που συμμετείχαν και έφεραν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και φυσικά και στους 5 βραβευθέντες με μετάλλιο που προκρίνονται στα τελικά του Σχολικού Πρωταθλήματος Αττικής.

 

Οι 5 μαθητές της Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού που κέρδισαν μετάλλια στους αγώνες του Σχολικού Πρωταθλήματος Βορείου Τομέα 2016 είναι:

  1.  Τσιμπουράκης Δημήτρης, 2ος στην κατηγορία των Νηπίων
  2.  Βούζας Φίλιππος, 3ος στην κατηγορία των Νηπίων
  3.  Καγκελάρης Δημήτρης, 3ος στην Β' Δημοτικού
  4.  Τσαραντάνης Παναγιώτης, 2ος στην Ε' Δημοτικού
  5.  Σιδέρη Λεωνί, 1ο κορίτσι στην Α' Γυμνασίου (έχασε οριακά την πρόκριση στα τελικά λόγω κριτηριων ισοβαθμίας)

Επίσης στα τελικα του Σχολικού Πρωταθλήματος Αττικής προκρίνονται και οι 2 παρακάτω αθλητές της Ακαδημίας μας:

  1.  Μακάρεμ Μαρίλια, Α' Γυμνασίου λόγω πρόκρισης στο περσινό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα
  2.  Μισθός Αντώνης, 6ος στην Β' Δημοτικού


Και εις ανώτερα παιδιά!!!!

Share

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρήγα Φεραίου 38, Νέο Ψυχικό (έναντι Αθλητικού Κέντρου).

3η στάση Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ELO

2700chess.com for more details and full list
© Copyright 2013 Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού - Powered by seosolution.gr.